Ontwerp Platform Arnhem OPA is er voor ontwerpers op zoek naar inspiratie en uitwisseling, bedrijven die baat hebben bij creatieven, innovatieve maak-industrieën, onderzoekers, architecten, drukkerijen, notariaat, advocaten, branding-bureau's, studenten van ArtEZ, HAN en ROC RijnIJssel en cultuurliefhebbers & beleidsmakers.

"OPA geeft een kwalitatieve impuls aan het ontwerpklimaat in Arnhem en omstreken door te inspireren en te motiveren"

OPA profileert zich internationaal door in te spelen op internationale tendensen. OPA zal zich als belangrijk cultureel platform ontwikkelen en profileert zich daarmee op vormgevingsgebied als grote speler buiten de Randstad. OPA zorgt voor een continu prikkelend gesprek en daarmee voor een gezond ontwerpklimaat. OPA staat altijd open voor ad hoc kansen om vorm te geven aan OPA’s missie om nieuwe ontwikkelingen binnen de ontwerp wereld te signaleren, te presenteren en te bespreken. OPA streeft ernaar om een kleine fexibele organisatie te blijven, die in staat is op ad hoc momenten in te springen. En hierdoor actueel, verrassend, prikkelend en relevant zal blijven.

"OPA is een hoogwaardig, inhoudelijk netwerkplatform dat het gesprek tussen ontwerpers onderling en geïnteresseerden continu prikkelt"

Podiumactiviteiten & Online magazine

OPA's podiumactiviteiten zijn gericht op en toegankelijk voor iedereen die een algemene interesse heeft in vormgeving. Belangrijkste doel van de podiumactiviteiten is het onder de aandacht brengen van ontwerptalent, ontwerpopvattingen en actuele thema’s en ontwikkelingen binnen de vormgeving voor ontwerpers en een zeer breed publiek. Podiumactiviteiten kunnen diverse vormen aannemen zoals kleinschalige presentaties en debatten, grote publieksmanifestaties of online-, boek- en krantenpublicaties. Op deze website staan alle artikelen die voortkomen uit de jaarprogramma's en avonden van OPA.

Arnhemse Nieuwe 2017 (foto: Masha Matijevic)

Mensen

OPA is een stichting zonder winstoogmerk. Het wil haar doelstellingen realiseren met een kleine, efficiënte en daadkrachtige projectorganisatie. OPA word draaiende gehouden door een onbezoldigd bestuur en heeft geen vaste medewerkers in dienst. OPA beschikt niet over een eigen kantoorruimte.

Programmacoördinator
Kathlijn de Booij

Productie
Studio Mockingbird

Projectcoördinator Arnhemse Nieuwe
Marlies Leupen

Programmaraad
Kathlijn de Booij (voorzitter), Anne-Marie Geurink (vicevoorzitter), Dana Dijkgraaf (grafisch ontwerp), Frank Kolkman (interactief ontwerp), Lenn Cox (modevormgeving), Mars Holwerda (productontwerp), Irene van Doesburg (trends), Ratna Ho (modevormgeving) en Rudie van den Heuvel (productontwerp).

Bestuur
Dyneke Kuiken - secretaris (interieurarchitect bij Studio Groen+Schild), Els Koot - voorzitter (directeur bij De Kempenaer Advocaten) Erwin Ykema - penningmeester (private banker bij ING) en Sebastiaan Kramer - bestuurslid (mode ondernemer bij o.a. Studio Ryn).

Administratie
Go Esser

Vrijwilligers
Roel Elbers en Rita Stronks

Marlies Leupen en Edwin Verdurmen (foto: Masha Matijevic)
Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!