Ontwerp Platform Arnhem OPA is er voor ontwerpers op zoek naar inspiratie en uitwisseling, bedrijven die baat hebben bij creatieven, innovatieve maak-industrieën, onderzoekers, studenten van ArtEZ, HAN en ROC Rijn IJssel, cultuurliefhebbers & beleidsmakers.

OPA geeft een kwalitatieve impuls aan het ontwerpklimaat in Arnhem en omstreken door te inspireren en te motiveren

OPA ontwikkelt zich als belangrijk cultureel platform en profileert zich daarmee op vormgevingsgebied als grote speler buiten de Randstad. OPA zorgt voor een continu prikkelend gesprek en daarmee voor een gezond ontwerpklimaat. OPA staat altijd open voor ad hoc kansen om vorm te geven aan OPA’s missie om nieuwe ontwikkelingen binnen de ontwerp wereld te signaleren, te presenteren en te bespreken. OPA streeft ernaar om een kleine flexibele organisatie te zijn, die in staat is te reageren op actuele ontwikkelingen en behoeftes vanuit het werkveld. Om zo up-to-date, verrassend en relevant te blijven.

OPA is een hoogwaardig, inhoudelijk netwerkplatform dat het gesprek tussen ontwerpers onderling en geïnteresseerden continu prikkelt

Podiumactiviteiten & Online Magazine

OPA's podiumactiviteiten zijn gericht op en toegankelijk voor iedereen die een algemene interesse heeft in vormgeving. Belangrijkste doel van de podiumactiviteiten is het onder de aandacht brengen van ontwerptalent, ontwerpopvattingen en actuele thema’s en ontwikkelingen binnen de vormgeving bij ontwerpers en een breder publiek.  Naast deze podiumactiviteiten heeft OPA een Online Magazine met artikelen over ontwerp en ontwerpers, columns van sprekers en foto- en videoverslagen van de activiteiten. Op deze manier wordt de gegenereerde kennis bereikbaar voor een groter publiek en bouwt OPA aan een kennisarchief.

Contact

Stichting Ontwerp Platform Arnhem OPA
Van Oldenbarneveldtstraat 79a
6828 ZN Arnhem

info@o-p-a.nl

KvK: 09 143076
BTW: 814 484 608 B01
Culturele ANBI RSIN: 8144 84 608

foto: Eva Broekema

Mensen

OPA is een stichting zonder winstoogmerk. Het wil zijn doelstellingen realiseren met een kleine, efficiënte en daadkrachtige projectorganisatie. OPA wordt draaiende gehouden door een onbezoldigd bestuur en heeft geen vaste medewerkers in dienst. OPA beschikt niet over een eigen kantoorruimte.

Programmacoördinator
Riëlle Schoeman
rielle@o-p-a.nl

Productie & communicatie
Studio Mockingbird
info@o-p-a.nl

Bestuur
Dana Dijkgraaf - voorzitter (grafisch ontwerper)
Roos Meerman - secretaris (ontwerper)

Bob Elzen - penningmeester (algemeen directeur bij Treetek)
Mark Kuiper - bestuurslid (grafisch ontwerper)
 

Administratie
Go Esser

Vrijwilliger
Rita Stronks

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!