OPA gaat digitaal! Bekijk op 23 april de avond Personal Space online.

Vanwege COVID-19 livestreamen we de avond Personal Space op 23 april, zodat jij thuis, vanaf een veilige afstand kan kijken. Kijk hier mee.

In de menselijke omgeving zijn er verschillende schalen van ‘persoonlijke ruimte’: het eigen lichaam, een kamer of huis, een buurt of stad, een land of onze planeet. In hoeverre kan een grotere schaal nog persoonlijk voelen? Verschilt de mate van individualiteit of juist saamhorigheid in elke schaal per cultuur? En nu de wereld soms wordt geduid als een ‘global village’ en de wereldschaal steeds bereikbaarder lijkt te worden, wat verklaart dan de aantrekkingskracht van wonen op kleine schaal - van ‘van life’ tot ‘tiny house’?

Foto: Yvonne Witte

Wikkelhouse - Rick Buchter
Rick Buchter bedacht het Wikkelhouse: losse standaard segmenten op basis van golfkarton worden eenvoudig aan elkaar geschakeld tot een klein huis. De techniek maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw, is binnen één dag te plaatsen en is voorzien van toilet, badkamer en keuken. Daarnaast kan je het huis verplaatsen en is er in de meeste gevallen geen fundering nodig. Alvast een wikkelhuis van binnen bekijken?
wikkelhouse.com

morgenmakers - Fiona Jongejans
In Eindhoven wordt de volledig nieuwe wijk Vredeoord ontwikkeld met sociale huurwoningen, koopwoningen en kavels voor zelfbouwers (CPO-groepen). Sociaalontwerpbureau morgenmakers ontwikkelt samen met bewoners initiatieven om de buurt echt van de bewoners te laten worden, met veel nadruk op groen en duurzaamheid. Alvast inlezen? Samen met collega Mieke Fiers schreef Fiona alvast een artikel over het werk van morgenmakers. 
morgenmakers.nl

Kijk hier live mee. 

Foto: Bram Berkien - Sint Trudo

Deze avond is tot stand gekomen in samenwerking met Mijn-Event.Online.

Mijn-Event.Online  
De volledige event ervaring online: Mijn-Event.Online is een nieuw initiatief van Lagom Collective en Studio Hands, en brengt workshops, lezingen en evenementen online. 

Door COVID-19 staan de Nederlandse congres- en evenement-sectoren compleet stil. Lagom Collective en Studio Hands gingen op zoek naar nieuwe manieren om kennis te blijven delen, elkaar te inspireren, te verbinden en het open gesprek aan te gaan. Dat is gelukt: ze hebben twee veilige en betaalbare manieren ontwikkeld om evenementen tóch plaats te laten vinden.
Mijn-Event.Online

Datum
Tijd

20:00u

Locatie

Op de bank, achter je bureau, in bed of op het balkon, van achter je tablet, tv, laptop of pc. Kijk mee! Klik hier

Entree

gratis

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!