"Hoe laat is het? De reflectie is de spiegel en de varens zie ik in mijn ooghoek.  

Het is 14:25 en ik heb net 5 tekeningen gemaakt en 2 eieren gegeten.

4096+4096=8192

De lamp is rood en de stenen dwarrelen in het rond, het groen van de plant steekt recht door de lamp heen en ze zijn één.

32+32=64”

Het leven is opeens heel klein en (on)overzichtelijk. Het is geminimaliseerd tot een woonoppervlak, voor iedereen verschillend in grootte, warmte en veiligheid. Je kan nergens meer aan ontsnappen en er ontstaan vele gezichten tussen deze 4 (of 5, 6, 100) muren.  

Als ik nu door mijn studio kijk, worden mijn observaties anders. Het wordt intiemer en warmer of juist kouder en afstandelijker. Met alle kracht probeer je niet te denken aan iedereen die het minder heeft dan jou en je houdt je bezig met simpele vraagstukken. Wat zijn de verhoudingen binnen deze kamer? Hoe hoog is het precies en hoe valt het licht om 16:30 naar binnen?  

Het is een uitvlucht.

Deze observaties en vragen heb ik vanuit mijn oogpunt uitgetekend en geschetst.

Nina Pen

Nina Pen is een veelzijdige kunstenaar en ontwerper gevestigd in Rotterdam. Zij is cum laude afgestudeerd (2018) aan de opleiding Fashion Design in Arnhem. Hierna was zij onder andere een finalist in Lichting 2018 (NL), Designblok Prague (SZ) en International Youth Design Competition Beijing (CN).

Haar werk is het best gepositioneerd in het veld tussen mode en kunst in. Door het combineren van deze werkvelden experimenteert zij met verschillende media zoals film, schilderen en illustratie die zich focust op een sterk verhaal.

De thema’s die vaak terug komen in haar werk zijn psychiatrie en identiteit, waar kwetsbaarheid en de interactie tussen mensen het hoofd onderwerp is.  

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!