De vierde OPA Studiotour biedt je de mogelijkheid om binnen te kijken bij productontwerper Erik Stehmann. Erik ontwerpt het speelgoed van de volwassenen: blijmakend design met een grote aantrekkingskracht.

Vanuit zijn studio in Arnhem verkent hij sinds 2009 zijn snel veranderende fascinaties, op zoek naar de nieuwe mogelijkheden en toepassingen van technieken, materialen en producten die iedereen eigenlijk al lang kent. Zijn nieuwsgierigheid voor iets nieuws wordt vaak al snel overgenomen door de drang om het zelf te ontdekken, want: "als je de handleiding volgt, kom je op hetzelfde uit als iedereen". Het vermogen om vol naïviteit te experimenteren is dan ook zijn belangrijkste drijfveer.

Erik vindt het belangrijk dat zijn studio een plek is waar hij schaamteloos idioot kan doen en bestaande regels los kan laten om tot nieuwe uitvindingen en ontdekkingen te komen. Zijn makersinstinct en technische kennis zijn kenmerkend voor de hoge uitwerkingskwaliteit van zijn ontwerpen. Voor grotere projecten is hij niet bang om de samenwerking aan te gaan met andere disciplines of grote fabrikanten. Of het nu vanuit eigen initiatief is begonnen of vanuit een opdracht, vanuit een rare zin of vanuit een frustratie dat een bepaald product zo lelijk is: het eindigt altijd in een innovatief en eigenzinnig project of product met een herkenbaar karakter en de bedoeling om de aanschouwer te verblijden.

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!