Ontwerp Platform Arnhem gaat deze zomer door: met de OPA Studiotour. Want wat is er nou leuker dan binnenkijken bij anderen? Deze keer aan de beurt: Hanneke Klaver en Tosca Schift van Ant Eye.

Hanneke en Tosca studeerden samen Product Design op ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ze vonden elkaar in hun vrije opvattingen over het vak en vormden na het afstuderen het collectief Ant Eye. Ant Eye staat voor een mieren-perspectief, kijkend vanuit het perspectief van een product. Ook staat Ant Eye voor anti: ze herwaarderen het ogenschijnlijk nutteloze.

Met hun speelse ideeën en intuïtieve manier van werken ontwikkelden ze een eigen vormentaal, waarbij hun interesse in de relatie tussen mens en object het uitgangspunt vormt. Ant Eye gebruikt de kracht van verbeelding om op een onverwachte manier naar dagelijkse objecten te kijken. Met een wasmachine die sokken eet, dansende stoelen en eigenwijze printers creëren ze een wereld van levende objecten. Deze wereld werken ze uit in korte films en performances.

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!