Wat als je als ontwerper de wereld kon vormgeven als een blanco vel? In deze eerste aflevering van Ontwerp Podcast Arnhem spreekt podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes over het thema van de eerste OPA-avond: Back to the future.

Sjaak maakte een aantal jaar geleden een ingrijpende keuze: hij zei zijn oude, succesvolle label gedag en sloeg een nieuwe weg in, met een nieuw merk en een geheel andere werkwijze. Wat heeft hij geleerd van het verleden? En hoe ziet hij de toekomst van mode voor zich? Luister de podcastaflevering via Spotify of Soundcloud.

De Ontwerp Podcast Arnhem is gebaseerd op het OPA Jaarthema van 2021: Tabula Rasa. Begin 2020 veranderde ons leven ingrijpend door de coronacrisis. COVID-19 domineert tot op de dag van vandaag nog steeds ons leven. We proberen de draad van ons dagelijkse leven weer op te pakken, maar worden constant geconfronteerd met het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is. Hoe gaan we vanaf hier verder? 

De manier waarop we leefden, blijkt niet duurzaam. De urgentie om de wereld te verbeteren en de kansen om bestaande systemen te veranderen, lijken groter dan ooit. Tegelijkertijd worstelen veel mensen, waaronder veel ontwerpers, met inkomstenderving, uitzichtloosheid en een gebrek aan perspectief. Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met positiviteit tegemoet te treden? En om het heden te zien als het startpunt van een nieuw begin? Lees meer over ons jaarprogramma.

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!