In de eerste maanden van 2020 kwam de wereld tot stilstand. Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met positiviteit tegemoet te treden? Wat als je als ontwerper de wereld kon vormgeven als een blanco vel? In deze tweede aflevering van Ontwerp Podcast Arnhem spreekt podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs designer en kunstenaar Richard Vijgen. Beluister de podcast via Spotify of Soundcloud

De Ontwerp Podcast Arnhem is gebaseerd op het OPA Jaarthema van 2021: Tabula Rasa. Begin 2020 veranderde ons leven ingrijpend door de coronacrisis. COVID-19 domineert tot op de dag van vandaag nog steeds ons leven. We proberen de draad van ons dagelijkse leven weer op te pakken, maar worden constant geconfronteerd met het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is. Hoe gaan we vanaf hier verder? 

De manier waarop we leefden, blijkt niet duurzaam. De urgentie om de wereld te verbeteren en de kansen om bestaande systemen te veranderen, lijken groter dan ooit. Tegelijkertijd worstelen veel mensen, waaronder veel ontwerpers, met inkomstenderving, uitzichtloosheid en een gebrek aan perspectief. Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met positiviteit tegemoet te treden? En om het heden te zien als het startpunt van een nieuw begin? Lees meer over ons jaarprogramma.

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!