In de eerste maanden van 2020 kwam de wereld tot stilstand. Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met positiviteit tegemoet te treden? Wat als je als ontwerper de wereld kon vormgeven als een blanco vel? In deze tweede aflevering van Ontwerp Podcast Arnhem spreekt podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs productontwerper Floris Schoonderbeek. Beluister de podcast via Spotify of Soundcloud

Floris ontwerpt producten die antwoord geven op de behoeftes van een veranderende wereld. Zijn voornaamste doel als ontwerper is het mogelijk maken van een onafhankelijk en duurzaam bestaan. Hij was de oprichter van Weltevree en ontwierp onder andere de Groundfridge, een koelsysteem dat gebruik maakt van de koelende werking van de aarde. Vorig jaar begon hij aan zijn project Recalculating Route, waarbij hij met een tot werkplaats omgebouwde camper op pad ging om andere ontwerpers, denkers, bouwers en doeners te ontmoeten.

De Ontwerp Podcast Arnhem is gebaseerd op het OPA Jaarthema van 2021: Tabula Rasa. Begin 2020 veranderde ons leven ingrijpend door de coronacrisis. COVID-19 domineert tot op de dag van vandaag nog steeds ons leven. We proberen de draad van ons dagelijkse leven weer op te pakken, maar worden constant geconfronteerd met het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is. Hoe gaan we vanaf hier verder? 

De manier waarop we leefden, blijkt niet duurzaam. De urgentie om de wereld te verbeteren en de kansen om bestaande systemen te veranderen, lijken groter dan ooit. Tegelijkertijd worstelen veel mensen, waaronder veel ontwerpers, met inkomstenderving, uitzichtloosheid en een gebrek aan perspectief. Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met positiviteit tegemoet te treden? En om het heden te zien als het startpunt van een nieuw begin? Lees meer over ons jaarprogramma.

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!