Sprekers:

Godelieve Spaas
Godelieve Spaas is lector, kenniscurator en expert Nieuwe Economie. Ze is gespecialiseerd in duurzame innovaties voor bedrijven, en onderzocht wereldwijd ondernemers die met hun bedrijf en businessmodel een duurzame en sociale impact willen maken. Het vinden van een dynamisch evenwicht tussen ecologie, economie en onze samenleving ziet Godelieve als een essentieel onderdeel van ondernemerschap.
creatingchange.nl

Erik Frenken
Erik Frenken was de eerste Nederlandse ontwerper die toegelaten werd tot het Central Saint Martins College in Londen. Hij begon daarna een succesvolle, internationale carrière en was onder andere hoofdontwerper bij Viktor & Rolf en design director van Avelon. Sinds 2017 is hij zijn eigen merk Frenken gestart, waarvan de collecties grotendeels met de hand vervaardigd worden in Portugal. Frenken produceert alleen wat er ook daadwerkelijk verkocht wordt, zodat er geen overstock ontstaat, en werkt ook veel met reststoffen voor zijn collecties. 
frenkenfashion.com

Sjaak Hullekes
Voor zijn eigen merk Hul le Kes koopt modeontwerper Sjaak Hullekes geen nieuwe stoffen in, maar maakt hij gebruik van left-overs uit de mode-industrie en antieke Franse stoffen, zoals Frans tafellinnen. De kledingstukken worden in kleine oplagen gemaakt in Arnhem. Hul le Kes geeft daarnaast tweedehands kleding een nieuw leven, in samenwerking met het Leger des Heils. Sjaak selecteerde zelf de afgedankte kleding in de magazijnen van het Leger des Heils. Deze kleding werd vervolgens geverfd met natuurlijke restmaterialen, zoals avocadopitten, uienschillen en thee. Daarnaast is Sjaak eigenaar van Studio RYN, een productieatelier in Arnhem, waar veel duurzame modelabels hun kleding laten produceren.
hullekes.com
studioryn.nl

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!