De technologische mogelijkheden om nog langer en gezonder te leven lijken ongekend zijn. We rekken het leven op. Tegelijkertijd komen er met de vergrijzing steeds complexere zorgvragen, gebruikt meer dan de helft van de patiënten hun medicijnen niet juist en zijn er zorgen over de macht van de farmaceutische industrie. Wat kunnen ontwerpers betekenen voor de maakbare mens? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van preventie, gedragsverandering en medical data mining?

Frank Kolkman
Onder de noemer DIY Health ontwierp Frank Kolkman Open Surgery - een doe-het-zelf operatie robot - en Designs for Flies: een kit zodat patiënten zelf medicijnen voor zeldzame ziektes kunnen ontwikkelen.
Is de dokter van de toekomst een robot of de patient zelf?

frankkolkman.nl

Maartje Kunen
Illustrator Maartje Kunen - cum laude afgestudeerd aan de opleiding Scientific Illustration, onderdeel van de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht - maakt medische illustraties, bedoeld voor leerboeken, informatieposters en lesmateriaal. Hoe kan zij de vaak complexe materie te vertalen naar een communicatief sterk en toegankelijk beeld, zonder de werkelijkheid geweld aan te doen? En wat is het belang van een duidelijk beeld voor arts en patient?

maartjekunen.nl

Joost Overbeek
Grafisch vormgever en oprichter van Alleburen: een uitzend- bureau voor vormgevers met een beperking: "Alleburen geeft (jonge) mensen, die daar langs reguliere weg de mogelijkheid niet toe hebben, de kans het vak van grafisch ontwerper te leren. Bij Alleburen kan je ervaren dat een (on)zichtbare beperking het werken als grafisch ontwerper niet in de weg hoeft te staan."

alleburen.nl

Datum
Tijd

19:30u inloop, 20:00u start programma

Entree

€ 8,00
studenten: € 3,00
studenten HAN-IPO/RijnIJssel Creatieve Industrie & BNO/OPA-members: gratis

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!