Participatief ontwerpen in Malburgen

Leren kijken vanuit een ander perspectief met Tina Lenz

Hoe betrek je mensen op een betekenisvolle manier in een ontwerpend onderzoek? Op welke wijze organiseer je een ontwerpproces waarbij men samen een onderzoeksvraag formuleert, en wat is je rol als designer/kunstenaar?

Participant Action Research (PAR) is een antropologische benadering van creatief onderzoek binnen gemeenschappen. De nadruk ligt hierbij op experiment vanuit dagelijkse ervaringen in een sociaal-culturele context. Met PAR probeer je de wereld, oftewel een omgeving, te begrijpen door samen te creëren, te reflecteren en te evalueren. Het doel hiervan is om wederzijds inzicht te geven, zodat mensen collectief actie kunnen ondernemen om hun lokale situatie in kaart te brengen en daarmee vorm te geven aan scenario’s voor verandering. PAR biedt op democratische wijze mensen een stem en draagt bij aan betrokkenheid in het publieke debat.

Design antropoloog Tina Lenz deelt op locatie in winkelcentrum de Drieslag haar ervaringen van een half jaar veldwerk samen met de ondernemers en bewoners van Malburgen. Gedurende de workshop toont ze creatieve methodes waarmee je meteen aan de slag kunt tijdens een uitdagende opdracht.

Lees alvast meer over het onderzoek van Tina in Malburgen in ons online magazine.

Tina Lenz
designanthropology.nl

Ruimtekoers | 3 - 6 september 2020
ruimtekoers.nl

Datum
Tijd

De workshop vindt twee keer plaats. Je kunt kiezen uit één van de volgende tijden:
14:00 - 15:00 uur - Toko Indradjaja - VOLGEBOEKT
17:00 - 18:00 uur - Toko Indradjaja - VOLGEBOEKT

Locatie

Winkelcentrum de Drieslag

Entree

7,50 - aanmelden verplicht, beperkte plaatsen. Meld je aan via mail

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!