OPA haakt in juni aan bij het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA), dat dit jaar het thema PURPOSE heeft. FDFA verkent het thema aan de hand van tien dimensies. OPA haakt aan bij de dimensie VERGANKELIJKHEID: omdat ieder begin, iedere verse start ook een einde markeert.

In onze huidige samenleving lijkt vergankelijkheid een negatieve connotatie te hebben, maar deze avond wil OPA de schoonheid van dat wat geboren wordt en overlijdt laten zien. OPA presenteert diverse ontwerpers die werken met vormen van vergankelijkheid die het leven op aarde mogelijk maken.

Renske van Vroonhoven - Attic lab
Parfumeur en ontwerper Renske van Vroonhoven is gefascineerd door de parfumwereld. Met de memory box onderzoekt zij hoe mensen zelf geuren kunnen creëren, die voor altijd blijvend zijn. De parfumindustrie is gehuld in mysterie en de meeste parfumeurs bewaken hun formules met hun leven. Grote bedrijven maken een geur voor de winst van het bedrijf en niet noodzakelijk voor de waarde van herinneringen die aan de geur verbonden zijn. Wanneer een parfumhuis besluit een geurformule te laten vallen, omdat deze niet meer winstgevend is, is dat een verlies voor veel consumenten omdat zij waardevolle herinneringen aan een geur hebben. 
atticlab.nl

Jef Montes - Studio Adaptive Skins
Project Marinero is een experiment van modeontwerper Jef Montes. Jef is in 2012 afgestudeerd aan ArtEZ Fashion Design Arnhem en tijdens zijn afstuderen begon hij zich te interesseren voor het ontwikkelen van materialen en garens. In het experiment Project Marinero onderzoekt Jef wat de invloed van weersomstandigheden is op de vorming van kledingstukken. Jef heeft garens ontwikkeld die organisch van vorm veranderen door weersomstandigheden als temperatuurverandering, regen en zonneschijn. Hierdoor wordt het materiaal van het kledingstuk bepalend voor de vorm van dit kledingstuk.
studioadaptiveskins.com

Bob Hendrikx - Loop 
Biodesigner Bob Hendrikx ontwierp een doodkist van mycelium (paddestoelen) om de destructieve relatie tussen de mens en zijn omgeving te herstellen: wanneer de mens overlijdt en begraven wordt in deze composteerbare doodskist, zorgt het mycelium ervoor dat de kist tussen 30 en 45 dagen is vergaan. Een 'reguliere' doodskist doet hier meer dan 10 jaar over. De mycelium kist zorgt bovendien voor extra voeding voor de omliggende bodem en natuur.
loop-of-life.com

Datum
Tijd

20:00

Locatie

Livestream

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!