OPA presenteert samen met State of Fashion een avond over duurzame mode. Door de komst van fast fashion is kleding een wegwerpding geworden. Hoe kunnen we deze vervuilende industrie verduurzamen? Hoeveel draagbare dingen hebben we écht nodig? En waar moet de kleding die we dragen dan aan voldoen? We onderzoeken welke concrete stappen Arnhemse ontwerpers en labels maken om het huidige modesysteem te veranderen.

Elsien Gringhuis
Modeontwerper Elsien Gringhuis volgt een eigen ritme: haar label heeft een doorlopende collectie, en kledingstukken worden geleverd zolang de gebruikte stof beschikbaar is. Alle kleding wordt in Nederland geproduceerd en op bestelling gemaakt. Wat is haar visie op de essentie van mode? 

Werk van Elsien is nu te zien en te koop in de HereRightNow - store for future essentials

elsiengringhuis.com

Sjaak Hullekes
Modeontwerper Sjaak Hullekes lanceert een nieuw label waarbij de kledingstukken een langere levenscyclus krijgen. Gemaakt van antieke stoffen of left-overs uit de mode-industrie, geproduceerd in het eigen atelier in Arnhem en met een uniek paspoort kunnen de kledingstukken na gebruik geretourneerd worden, waarna ze weer hergebruikt worden als basis voor een nieuw item. Is kleding koesteren een mooie antidote tegen fast fashion?

facebook.com/hullekesfashion

Karin Vlug 
Modeontwerper Karin Vlug won in 2014 de Frans Molenaar Couture Award met haar collectie One Square Fits All. Sindsdien onderzoekt en ontwikkelt ze innovatieve productiemethoden voor de verduurzaming van de mode-industrie, zoals een eindeloze garderobe met de DIY collectie COLLECT en 3d geprinte kleding zonder leftover materiaal of ingewikkeld handwerk. Heeft Smart Fashion Production de toekomst?

karinvlug.com

Datum
Tijd

19:30u inloop, 20:00u start programma

Locatie

De Melkfabriek
Nieuwe Kade 1, Arnhem

Entree

€ 7,50
studenten: € 3,00
studenten HAN-IPO/RijnIJssel Creative Industrie & BNO/OPA-members: gratis

Koop je ticket via eventbrite

Deze avond is mogelijk gemaakt door

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!