Een avond over Dingen van de Toekomst en de Toekomst der Dingen. Zijn levende dingen ook ‘things’ die een onderdeel kunnen worden van The Internet of Things? En wat wordt de volgende stap voor ontwerpers in een wereld waar je met een printer een eigen product kunt maken en je jouw eigen afval recyclet tot nieuw materiaal?

Eric Klarenbeek
Eric Klarenbeek noemt zichzelf ‘designer of the unusual’. Zijn visie op en kennis van biofabricatie is baanbrekend. Zo ontwikkelde hij een plastic-vervanger van algen en landbouw-afval en maakt 3D prints van levende materialen die verder groeien tot een af product. Allemaal projecten met een ‘negatieve CO2 uitstoot’. Ook zijn idee over de veranderende rol van ontwerpers binnen dit proces is leerzaam.

Futuroloog Edwin Gardner van Monnik
Futuroloog en oprichter van 'toekomstbureau' Monnik en specialiseert zich in technologische trends en hoe deze de samenleving beïnvloeden, van ruimtelijke planning tot social engineering. Tijdens Next Best Thing introduceert hij zijn idee the Internet of Living Things: een internet van levende dingen. Een wereldwijd netwerk niet alleen voor mensen, maar voor alles wat leeft. Waar sensoren luisteren naar bossen, rivieren en oceanen en deze ecosystemen zo 'vertellen' wat ze voelen, ons melden of ze gezond zijn, waar ze pijn hebben en of ze zich veilig voelen. Een internet als platform voor de emancipatie en empowerment van alle levenden. 

Datum
Tijd

19:30u inloop, 20:00u start programma

Locatie

Studio Founded
Wezenstraat 5, Arnhem 

Entree

€ 8,00
studenten: € 3,00
studenten HAN-IPO/RijnIJssel Creatieve Industrie & BNO/OPA-members: gratis

 

LET OP: Vanaf nu nemen we geen contant geld meer aan maar gaat alles via de PIN!

Deze avond is mogelijk gemaakt door

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!