Deze avond draait om de Visionair versus de Vakman – het concept of het functionele product. Is design een mentaliteit of de samenkomst van medium, techniek en tools? Of is een idee al een waardevol product in de wereld van patentpiraten en octrooijagers? En wat is de positie van speculatief ontwerp binnen deze discussie?

Next Nature Network Projects

Hendrik-Jan Grievink
Virtuele werelden, geprint voedsel, levende steden en wilde robots. We worden zo omringd door technologie dat het onze ‘next nature’ wordt. Binnen het Next Nature Network onderzoekt ontwerper Hendrik-Jan Grievink door middel van speculatief ontwerp hoe we omgaan met het versmelten van technologie en natuur en we de factor menselijkheid niet uit het oog verliezen.

nextnature.net/Hendrik-Jan Grievink

Hendrik-Jan Grievink
Overgrown by Mark Sturkenboom

Mark Sturkenboom
Het werk van Mark Sturkenboom beweegt zich tussen design en kunst. In hoeverre zijn de verhalende objecten – esthetisch en conceptueel – nog toegepaste vormgeving? Is conversation piece een nieuwe functionaliteit?

marksturkenboom.com

Jan de Wrede 
Advocaat Jan de Wrede van De Kempenaer Advocaten is gespecialiseerd in intellectueel eigendom. Door de toenemende globalisering en digitalisering wordt het goed beschermen van intellectueel eigendom steeds belangrijker. Maar wanneer wordt een idee een ding dat je moet beschermen? En hoe doe je dat slim?

dekempenaer.nl/Jan de Wrede

Jan de Wrede
Datum
Tijd

20:00u, inloop vanaf 19:30u

Locatie

Studio Founded
Wezenstraat 5, Arnhem 

Entree

€ 8,00
studenten: € 3,00
studenten HAN-IPO/RijnIJssel Creative Industrie & BNO/OPA-members: gratis

Deze avond is mogelijk gemaakt door

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!