Movies that Matter x OPA @ Focus
Movies that Matter On Tour Arnhem en Ontwerp Platform Arnhem OPA presenteren de film ‘Welcome to Sodom’ - over leven, wonen en werken op de grootste elektronica-afvalberg van Afrika. Is het mogelijk om vanuit het design-vakgebied een mogelijke oplossing voor het reduceren van de (wereldwijde) afvalberg te bieden? We praten na de film met 3 experts op het gebied van circulariteit.

Kom kijken, luisteren en praat mee met deze 'cirkeldenkers'!

 

Jorre van Ast
Als ontwerper - afgestudeerd aan the Royal College of Art London - onderzoekt Jorre van Ast de mogelijkheden van duurzaam ontwerp, zoals een tafel geproduceerd van lokaal hout en een stoel waarvan de materialen afzonderlijk te recyclen zijn. Als creatief directeur van meubelmerk en -producent Arco houdt hij zich op grotere schaal bezig met dit onderwerp:  Arco heeft zichzelf Sustainability Milestones opgelegd en levert bij elk product een 'product eco passport'. 

arco.nl

Annie de Loijer - Suez
Directeur Marketing van het afvalverwerkingsbedrijf Suez Annie de Loyer legt uit hoe Suez zich opmaakt voor de grondstoffenrevolutie: Suez ziet afval niet als waardeloos maar als potentiële grondstoffen. Hoe kunnen deze grondstoffen beschikbaar komen voor de industrie? 

suez.nl

Rob van Beek - hoofddocent Industrieel Product Ontwerpen / researcher Duurzame Energie
Als ontwerper, onderzoeker en docent vindt Rob van Beek dat elke ontwerper circulair zou moeten werken - het is een essentieel onderdeel van het ontwerpproces. Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van circulair ontwerp? En hoe logisch is circulair ontwerp voor de huidige generatie ontwerpers? 

han.nl/ipo
han.nl/seece

Film: Welcome to Sodom
Waar gaat je weggegooide telefoon of computer naartoe als je een nieuwe hebt gekocht? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Deze gigantische stortplaats is een van de meest giftige plekken ter wereld. Hier ligt rond de 250.000 ton elektronisch afval uit westerse landen. Op deze gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen.

Christian Krönes
Oostenrijk, 2018 
Documentaire, 90 min. 

welcome-to-sodom.com
moviesthatmatterontour.nl

Datum
Tijd

18:30u inloop, start film: 19:00u
20:30 - 21:30u presentaties & panelgesprek
21:30u - ... borrel in de foyer

Locatie

Focus Filmtheater
​​​​​​Audrey Hepburnplein 1
Arnhem

Entree

€ 9,50
studenten: € 7,00
studenten HAN-IPO/RijnIJssel Creatieve Industrie & BNO/OPA-members: gratis

Koop of reserveer je tickets via focusarnhem.nl

Deze avond is mogelijk gemaakt door

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!