Wil jij ontwerp toevoegen aan de stad?

Wil jij een bijdrage leveren aan meer kunst en kleur in het straatbeeld?

Dan is deze Open Call voor jou!

 

Ontwerp Platform Arnhem (OPA) is in opdracht van Platform Binnenstad Arnhem op zoek naar tien ontwerpers die binnenstad van Arnhem weer een beetje mooier willen maken. Arnhems staat bekend als creatieve stad en dat mag nu ook meer terugkomen in het straatbeeld. Daarom zoeken wij creatieven die een ontwerp willen maken voor de elektrahuisjes in de verschillende kwartieren van de Arnhemse binnenstad. Arnhem kent 10 kwartieren; het Rijnkwartier, het Stationskwartier, het Korenkwartier, het Rozetkwartier, het Janskwartier, het Musiskwartier, het Eusebiuskwartier, de 7 Straatjes, het Modekwartier en het Spijkerkwartier.

Per kwartier zal één ontwerper gekozen geworden, die naar eigen invulling de elektrahuisjes mag vormgeven.

 

Denk jij dat jij dé ontwerper bent? Doe dan mee!

 

Hoe doe je mee?

Stuur jouw motivatie toe waarom jij de ontwerper bent om hieraan mee te doen inclusief je portfolio voor 17 december aan info@o-p-a.nl.  En wie weet is jouw ontwerp binnenkort te zien in een van de Arnhemse kwartieren!

 

Procedure

Alle inzendingen worden beoordeeld door de organisatie en drie portfolio’s worden voorgelegd aan de vertegenwoordigers van de kwartieren. Zij kiezen tezamen met OPA met welke ontwerper ze graag aan de slag gaan. 

Eind januari 2022 zal bekend worden gemaakt welke ontwerpers zijn gekozen.
 

Voorwaarden

  • Je bent woonachtig of werkzaam in Arnhem;
  • Je staat  ingeschreven bij de KvK;
  • Je laat je inspireren door het betreffende kwartier en gaat in gesprek met de ondernemers/bewoners. Dit wordt door de organisatie begeleid.
  • De elektrahuisjes binnen één kwartier moeten in een thema worden opgemaakt om eenheid te behouden, dit mag ook hetzelfde ontwerp zijn voor alle huisjes;
  • Het ontwerp/bestand moet te schalen zijn. Er zijn elektrahuisjes met diverse afmetingen (zie bijlage - achterkant - kiezen wat van toepassing is.
  • Het symbool van het kwartier, gemaakt door Studio het Mes, moet een plek krijgen in het ontwerp; zie kwartieren overzicht
  • Je geeft toestemming voor gebruik van het ontwerp in de openbare ruimte,  sociale media en andere communicatie uitingen;
  • De voorwaarden van de netbeheerders dienen te worden meegenomen.

Voor het ontwerp staat een honorarium van € 1.000,- (ex btw.)

 

heb je nog vragen? mail dan naar info@o-p-a.nl

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!