Een nieuw seizoen van Ontwerp Podcast Arnhem! We trappen dit seizoen af met Liselore Frowijn van Studio Frowijn.  Liselore Frowijn (1991) is afgestudeerd modeontwerpster en eigenaar van Studio Frowijn. Ze studeerde Fashion Design aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar ze in 2013 cum laude afstudeerde.

Liselore werkte onder andere voor Vlisco en Mantero Seta (stoffenmaker van grote modehuizen als Chanel, Kenzo, Gucci en Prada). Haar werk bestaat uit een energieke verzameling van kleuren, prints en materialen. In 2013 won ze de Frans Molenaar-prijs en in 2014 de prestigieuze Prix Chloé in het Zuid-Franse Hyères.

In deze aflevering vertelt Liselore meer over hoe ze profijt heeft gehad van het studeren aan ArtEZ en hoe haar werk zich tegenwoordig meer laat identificeren als kunst. Ze volgt nu een meer autonoom ontwerpproces en noemt dit ook wel transdisciplinair; waarin verschillende disciplines verweven zijn en waarbij ook veel literatuuronderzoek komt kijken. Wel is er altijd een referentie naar kleding en textiel, want textiel, prints en kleur zijn nog steeds haar belangrijkste inspiratiebronnen.

Beluister de aflevering via Spotify

 

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!