In deze tweede aflevering gaat Riëlle in gesprek met Frank Kolkman, ontwerper, artistic researcher, hacker en hoofd Product Design aan ArtEZ University of the Arts.

Frank Kolkman is een creatieve technoloog die organisaties helpt alternatieve technologische toekomsten te bedenken. Hij past design toe om ontwerprondes te maken die bestaande technische, economische en sociale normen uitdagen. Om nieuwe perspectieven te bieden en een ethisch debat uit te lokken, maar uiteindelijk ook om de hedendaagse besluitvorming te beïnvloeden.

Frank heeft een robot gebouwd voor doe-het-zelf-chirurgie, hij heeft samen strategieën ontwikkeld om zeldzame ziekten te genezen met behulp van fruitvliegjes en hij heeft onderzocht hoe gedeelde producten de economische onzekerheid beïnvloeden. Hij experimenteerde met het opwekken van buitenlichamelijke ervaringen om je minder bang te maken om dood te gaan en met machines om je onmiddellijk te laten ontspannen. Hij onderzoekt de toekomst van de gezondheidszorg voor Philips Experience Design en probeert momenteel het overzichtseffect van de aarde na te bootsen.

Beluister de hele aflevering op Spotify.

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!