Jouw kunst, te zien bij de grootste mbo-instelling van Gelderland. Die mogelijkheid is er nu. Rijn IJssel werkt hard aan het onderwijs van de toekomst, onder meer door het moderniseren en inrichten van (nieuwe) locaties. Daar hoort aansprekende kunst voor onze ruim 13.500 studenten natuurlijk bij. Als onderdeel van het Masterplan Huisvesting is voor nieuwe kunsttoepassingen een budget van in totaal 284.000 euro beschikbaar. Rijn IJssel werkt eraan om dit bedrag via externe fondsenwerving te verdubbelen. 

Aanmelden en meedoen
De komende twee jaar zullen in totaal twaalf grotere en kleinere toepassingen worden gerealiseerd. Elk van deze is bestemd voor één van de locaties. Ben je geïnteresseerd om mee te dingen naar deze opdrachten, kun je je gratis aanmelden voor de nieuwsbrief van Rijn IJssel. Dat kan via kunstopdrachten@rijnijssel.nl.

Geef daarbij aan of je ook het ambitiedocument 'Kunst in gebouwen Rijn IJssel' wilt ontvangen. De nieuwsbrief met de eerste opdrachtomschrijving wordt naar verwachting rond 1 maart verstuurd.

De inhoud van elke opdracht wordt via de nieuwsbrieven gecommuniceerd. Daarin lees je een omschrijving van het programma van eisen met gegevens ten aanzien van de locatie van Rijn IJssel, het budget, de verwachtingen van de studenten en medewerkers ten aanzien van de kunsttoepassing, de selectiewijze, de planning. Een selectiecommissie bestaande uit een vertegenwoordiging van medewerkers en studenten, aangevuld met onafhankelijke en ter zake deskundige kunstenaars, kiest uit de aanmeldingen vervolgens drie tot vijf kunstenaars per opdracht voor een schetsopdracht. De geselecteerde kunstenaars ontvangen voor het schetsontwerp, afhankelijk van de omvang van de opdracht, een vergoeding van 1.250 of 1.750 euro per persoon. De ontwerpen worden gepresenteerd aan de gebruikers en mede op grond van de reacties komt de selectiecommissie tot een voordracht aan de kunstcommissie van Rijn IJssel. De kunstcommissie besluit aan wie de opdracht tot realisering wordt gegund.

Explorer als kenmerk
Goed om te weten: Rijn IJssel omarmt de 'explorer'. Dat is iemand die nieuwsgierig is, al onderzoekend leert en zich voortdurend blijft ontwikkelen. 'Het is voor ons een belangrijk aspect dat we dan ook graag terug willen zien in onze kunst.'

Succes!

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!