De Zomerborrel voor OPA-members is dit jaar in samenwerking met de Salon van ArtEZ Product Design: sinds 2016 worden deze intieme avonden georganiseerd voor een geselecteerde groep uit het netwerk zoals ArtEZ alumni en medewerkers, culturele partners, ontwerpers en partners uit de maakindustrie. Binnen deze bijeenkomsten wordt gesproken over urgentie, context en relevantie binnen ons veranderend werkveld met diverse (inter)nationele sprekers uit het vakgebied. Vooraf zijn de ArtEZ Finals te bezichtigen en de Salon eindigt met een borrel. 

Sprekers

Henny van Nistelrooy, Beijing
ArtEZ alumni Henny van Nistelrooy richtte in 2009 Studio HVN op na het behalen van zijn master Design Products aan het Royal College of Art in Londen. In 2012 verhuisde hij zijn studio naar Beijing. Hier werkt hij onder andere voor de British Fashion Council, Colette en Lensvelt. Studio HVN: "Wij geloven in het leveren van een positieve bijdrage aan het werk, de vrije tijd en de woonruimte van mensen door een ontwerp-aanpak die beantwoordt aan de behoeften van de klant met goede ideeën, functionaliteit, verfijning en een inspirerende eigentijdse stijl. We hechten waarde aan de cultuur van het land waarin we werken en proberen hedendaags design te verbinden met het lokale leven. Elk Studio HVN-project is het resultaat van een concept dat tot het uiterste is getest en opgelost met elegantie, efficiëntie en vaardigheid."

studiohvn.com

Eelko Moorer, London
Eelko Moorer is een interdisciplinaire ontwerper van interieurobjecten, footwear en accessoires. Zijn onderzoek richt zich op hoe objecten kunnen functioneren als performatieve agenten die door ontwerp een kritisch perspectief bieden op bestaande typologieën en contexten. Moorer benadert design als een taal, waarbij alledaagse objecten fungeren als voertuigen om de wereld om ons heen te onderzoeken en te bevragen. In een poging om los te komen van conventies en normen, experimenteert Moorer met vorm en betekenis, met provocerende werken die de toeschouwer verleiden.  Hij maakt ontwerpen voor de industrie, haut couture-stukken, interieurontwerpen voor galleries, installaties, performances, korte films, maar ook lezingen en workshops over het creatieve proces in conceptueel en kritisch denken. Daarnaast geeft hij les aan het London College of Fashion. 

eelkomoorer.com

Ineke Hans, London & Arnhem
ArtEZ en Royal College of Art alumni Ineke Hans is gevestigd in Arnhem en Londen. Zij ontwerpt meubels, producten, tentoonstellingen, in- en outdoorruimtes en onderzoekt nieuwe ontwerpstrategieën, de toekomst van meubelontwerp en de veranderende positie van de ontwerper. Daarnaast is ze professor Design & Social Context aan de University of the Arts in Berlijn. Ineke Hans wordt gewaardeerd om haar nuchtere en tegelijkertijd hybride ontwerpbenadering met een focus op detail, functie en helderheid en een interesse in onze toekomstige samenleving. Ze onderzoekt nieuwe manieren van leven, nieuwe materialen en geschikte productiemethoden voor deze tijd: "We moeten alle vaardigheden koesteren. Ontwerpers kunnen ze gebruiken om producten te maken door de oude technieken uit te dagen, net zoals ze de grenzen van een moderne lasersnijder en recente open source-methoden moeten verleggen." 

inekehans.com

Geoffrey Mann, Manchester
Sinds Mann afstudeerde aan het Royal College of Art, heeft hij nationaal en internationaal geëxposeerd en is benoemd tot 'Designer of the Future' door het tijdschrift Newsweek. Het werk van Mann omhelst de symbiotische relatie tussen digitale media en fysieke vorm. Zijn fascinatie voor het omzetten van het kortstondige karakter van tijd en beweging heeft een studiopraktijk gecreëerd die de bestaande scheidslijnen tussen kunst, ambacht en design uitdaagt: "Ik verzin dingen niet, ik vind gewoon een manier om objecten te materialiseren van dingen die we niet kunnen zien."

geoffreymann.com

Tjeerd Veenhoven, Groningen
Tjeerd Veenhoven is een productontwerper, maar op een vernieuwende manier: hij ontwerpt ‘waardeketens’, van grondstof tot product en consumentenervaring. Hij ontwikkelt daarbij vaak nieuwe materialen – met een duidelijke focus op duurzaamheid. In dit ontwerpproces speelt hij verschillende rollen: uitvinder, producent, ontwerper, filosoof, activist, zakenman en bankier.

tjeerdveenhoven.com

Datum
Tijd

18:00u (17:45 inloop)

Locatie

Boka

Oude Kraan 20
Arnhem

Entree

gratis, besloten borrel voor OPA-Members

Ook member worden? Kijk hier voor de opties - al vanaf € 45,- per 12 maanden!

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!