De internationale tentoonstelling State of Fashion komt er weer aan! Om die reden nodigen wij jullie uit om samen met ons de tentoonstelling te komen bekijken.

Ties that Bind

Samengesteld door Rachel Dedman en Louise Bennetts brengt State of Fashion 2024 | Ties that Bind creatieve praktijken op het gebied van mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze editie van de Biënnale onderzoekt de complexiteit van traditie, de politieke kracht van kleding en alternatieve oplossingen voor de uitbuitende modesystemen.

Ties that Bind heeft een gedecentraliseerde structuur. De Biënnale ontvouwt zich over vier locaties: de thuislocatie Arnhem in Nederland, en de drie zustersteden Nairobi (Kenia), Bengaluru (India) en São Paulo (Brazilië). Voor elke zusterstad is een interlocutor/gesprekspartner  - Sunny Dolat, Kallol Datta en Hanayrá Negreiros - uitgenodigd om een State of Fashion-project te ontwikkelen in hun lokale context, als antwoord op de thema’s van de Biënnale zoals die zich verhouden tot de urgenties en ervaringen van hun steden en gemeenschappen.

Ties that Bind viert mode in al haar gedaantes, door kritische creatieve praktijken van over de hele wereld centraal te stellen. Hoe gaan makers uit het mondiale Zuiden om met koloniale erfenissen die verankerd zijn in kleding en stoffen? Hoe ontwikkelen ontwerpers doorgegeven tradities en hoe gaan ze om met de urgente vraagstukken van onze tijd? Geworteld in de universele intimiteit van textiel, probeert Ties that Bind de verwantschap en verbondenheid tussen wereldwijde praktijken te versterken en de krachtige menselijke verhalen te delen die verweven zitten in wat we dragen.

De tentoonstelling Ties that Bind, is straks te zien van 17 mei t/m 30 juni op de hoofdlocatie Rembrandt Theater in Arnhem. Daarnaast zal de Biënnale ook neerstrijken in Rozet en Museum Arnhem. Voor meer info: stateoffashion.org

Programma

18:15 : aanwezig 
18:25 : korte introductie en welkom Riëlle
18:30 : Groep 1 start (max 12 personen)
18:40 : Groep 2 start (max 12 personen)
19:45 : borrel

Er zijn maar een beperkt aantal plekken, dus meld je snel aan via de meetup

Datum
Tijd

18:15 - 20:30

Locatie

Rembrandt Theater, Arnhem

Entree

OPA members gratis
€ 7,50 voor niet OPA members

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!