Deze avond slaan FDFA, Museum Arnhem en OPA de handen ineen voor een inspirerend Ontwerp Café over de nieuwe standaard. Met welke standaard, in de breedste zin van het woord, wordt de standaard in het leven gemeten? We leven in een tijd van onzekerheden, contrasten en polarisatie. Hoe zorgt ontwerp ervoor dat de standaard wordt aangepast? Hoe draagt ontwerp bij aan het veranderende perspectief? En waarom is een nieuwe standaard nodig om verharding en polarisatie tegen te gaan?

Deze avond presenteren wij een drietal inspirerende sprekers en sluiten we de avond af met twee performances. Een avond die je niet wilt missen!

Sophie Roumans
“Veel mensen maken zich zorgen over de wereld en over de toekomst. Wanneer oude patronen en systemen niet meer werken, kun je die blijven herhalen, maar dan loop je op een gegeven moment vast. Om hieruit los te breken, moeten wij als mens zaken vanuit een andere invalshoek bekijken. Net zoals bijvoorbeeld de kraakbeweging en Extinction Rebellion dat doen.“

WhiteNoiseDADA
Met hun werk zoeken ze altijd naar een sociale context. Deze avond presenteren ze BLING, waarbij het Picardieglas als uitgangspunt is gebruikt. In het experiment zijn er vormen ontstaan die ze nog niet kenden. Hiermee willen ze de schoonheid en eigenheid van dit standaardglas laten zien door het opnieuw te vervormen of er iets aan toe te voegen, waardoor het glas weer een eigen karakter krijgt.

Mehdi Mashayekhi
Mehdi Mashayekhi is een Iraanse ontwerper / visueel kunstenaar. Hij studeerde aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en heeft zijn studio in Amsterdam. Met een achtergrond in scheikunde, spreekt hij sociale fenomenen op poëtische wijze aan. Zijn visuele taal komt vanuit kunst, architectuur, psychologie en natuur. Mehdi gelooft in het concept van eeuwigheid: alles en iedereen is verbonden en vloeit in elkaar over.
Mehdi is onderdeel van de tentoonstelling Tussen Grenzen van Museum Arnhem, een tentoonstelling waarin jonge, in Nederland woonachtige mode- en sieradenontwerpers, werk tonen over leven en werken tussen twee werelden.

Performances
De avond wordt afgesloten met een “Bling” cocktail en een performance van Nikki Pleasure en haar zusje Sissy. Deze dragshow van Hans Hutting toont de kunstvorm van Drag en het uitkomsten van onderzoek wat Hans heeft gedaan heeft met zijn installatie I hope YOU feel nice!.

"Voor mij is drag net zo goed een kunstwerk als een schilderij, alleen is het canvas nu de mens. De dragscène is enorm open; iedereen is welkom. We nodigen ook de bezoekers uit om beter naar elkaar te luisteren en een andere mening te respecteren.”

Datum
Tijd

20:00

Locatie

ibis Styles Arnhem Centre

Entree

€ 5,- inclusief cocktail
OPA members en BNO leden gratis toegang

Meld je aan via onze meetup groep

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!