#thereisnoplanetb, het is twee voor twaalf of misschien zelfs wel twee over twaalf. We staan voor een immense opgave. Zo groot dat de ene helft hem ontkent en de andere helft vooral met verlammende angst toekijkt. Hoe kan je je verhouden tot de natuur wanneer het zowel je vijand is als het systeem waar je onderdeel van uit maakt?

Tijdens deze avond - Into the Anthropocene - zullen Mars Holwerda (StudioMOM) en Emma van der Leest (BlueCity Lab) je meenemen in hun ontwerpproces en hoe zij de toekomst van het ontwerp voor zich zien. 

StudioMOM ontwikkelde onder andere de LAVO bike. Deze eerste waterstoffiets ter wereld. Daarnaast hebben ze met MyHelmet een fietshelm gemaakt met behulp van mycelium en hennepvlokken, met minimale CO2 uitstoot en een 100% biologisch afbreekbaar eindresultaat. 

Emma van der Leest is biodesigner en oprichter van BlueCity Lab, een circulair gebouwd lab voor het werken met micro-organismen en reststromen in het voormalige Tropicana zwembad in Rotterdam. In haar ontwerpproces gebruikt ze bacteriën, schimmel algen en cellen. Zo heeft ze een schimmel verwerkt in een coating om bio-leer waterdicht te maken en gebruikt ze bacteriën uit water om stoffen te kleuren.

 

‘Ik zie in de toekomst de Rotterdamse haven een bio-goudmijn worden’

Emma van der Leest

 

Kom op 1 december naar Into the Anthropocene en leer meer over biodesign en ontwerpen met de laagst mogelijke footprint!

 

Nieuw: meld je aan voor de meetup om te laten weten dat je komt!

myHelmet van StudioMOM
Datum
Tijd

20:00u

Locatie

Studio Verheyden, Wezenstraat 5 Arnhem

Entree

Entree: € 7,50 
Studenten: € 2,50 
OPA members, BNO leden en studenten/docenten Rijn IJssel gratis toegang.

Steun OPA door member te worden en krijg naast gratis toegang tot onze avonden nog vele extra’s!